Bezig met laden...

Trosrozen

De roos is al eeuwenlang een van de meest geliefde planten. Er zijn enorm veel verschillende soorten rozen. Hiervan zijn trosrozen één van de populairste subcategorieën. We bieden je een breed assortiment trosrozen aan, maar vertellen je ook graag alles wat je wilt weten over deze prachtige plant.  

Trosroos 

Wat is een trosroos nu precies? Deze rozensoort heeft zijn naam te danken aan het feit dat ze trossen van bloemen hebben. De bloemen zijn halfgevuld of gevuld en zijn wat kleiner. Er zijn enorm veel verschillende kleuren trosrozen. Denk hierbij aan een trosroos in het wit, roze, rood en meer! Je kunt van de prachtige trosjes bloemen genieten van juni tot in oktober. Hoe hoog de trosroos wordt, is afhankelijk van de soort die je kiest.  

Standplaats trosroos 

De roos staat graag in de zon en het liefst wat droger dan te nat. Let wel op dat ze er niet van houdt als haar wortels uitdrogen. Om je trosroos goed te verzorgen, geef je haar het beste in de ochtend of middag water. Je wilt voorkomen dat de roos nog te nat is wanneer het nacht wordt. Je kunt meerdere trosrozen bij elkaar planten voor een mooi effect. Hoe je dit precies doet, lees je onderaan deze pagina.  

Trosroos kopen 

We bieden je een groot aantal verschillende soorten trosrozen aan. Denk hierbij aan de trosroos ‘Bonica’, ‘Minerva’ of ‘Fragrant Delight’. Om ervoor te zorgen dat we je een goede kwaliteit leveren tegen voordelige prijzen werken we samen met vaste kwekers. Ook hebben we onze verzorging en verwerking zo efficiënt mogelijk ingericht. Wanneer je de perfecte trosroos voor in jouw tuin hebt gevonden, kun je deze gemakkelijk bestellen via onze webshop. Natuurlijk heten we je ook graag welkom in ons tuincentrum waar je je plant persoonlijk kunt uitzoeken. Heb je nog vragen over de trosroos, fruitboom of een andere plant? Onze groenspecialisten staan altijd voor je klaar in ons tuincentrum en via mail, chat en telefoon. Neem gerust contact op! Ook kun je voor speciale, grote planten en bomen terecht bij onze nieuwe afdeling en Venlo. Op het terrein van Budgetplant XL van maar liefst 15.000m2 vind je wat je nergens anders zult vinden! 

  1. Rosa Mind Games®
    Rosa Mind Games®

    Rosa Mind Games® stam 90

  2. Trosroos 'Arthur Bell'
    Trosroos 'Arthur Bell'

    Rosa Arthur Bell

  3. Trosroos 'Kristallperle'
    Trosroos 'Kristallperle'

    Rosa 'Kristallperle'

  4. Trosroos 'Red Wanderer'
    Trosroos 'Red Wanderer'

    Rosa 'Red Wanderer'

  5. Trosroos 'Sirius'
    Trosroos 'Sirius'

    Rosa 'Sirius'®

  6. Trosroos 'Ville de Roeulx'
    Trosroos 'Ville de Roeulx'

    Rosa 'Ville de Roeulx'

  7. Zierrose 'Fragrant Delight'
    Zierrose 'Fragrant Delight'

    Rosa 'Fragrant Delight'

  8. Zierrose 'Leonardo da Vinci'
    Zierrose 'Leonardo da Vinci'

    Rosa 'Leonardo da Vinci' ®

Trosrozen planten 

Zoals je eerder hebt gelezen, worden trosrozen vaak in groepjes bij elkaar geplaatst voor een mooi effect. Je kunt er zo’n drie tot vijf per vierkante meter plaatsen. Er zijn ook trosrozen die geschikt zijn om in een pot gehouden te worden. Let hierbij op dat de pot minimaal 20 liter inhoud heeft. Maak de wortels van je roos goed nat voor het planten door ze in een emmer water te zetten. Graaf dan een plantgat dat ongeveer twee keer zo breed en diep is als de kluit van je rozenplant. Haal de wortels voorzichtig los en plaats de roos in het gat. Zorg ervoor dat de verdikking boven de wortels zo’n drie tot vijf centimeter onder de grond komt te staan. Je vult het gat met goede aarde en voegt eventueel een speciale rozengrond toe. Ook kun je de roos wat extra’s geven door mest toe te voegen aan de aarde.  

Trosroos snoeien 

Er zijn bij het snoeien van jouw trosroos drie verschillende doelen. De eerste snoei is ter verzorging van je trosroos en deze snoei vindt plaats in februari en maart. Houd er rekening mee dat je niet snoeit wanneer het te hard vriest. Snoei alle takken van de roos weg die door vorst zijn beschadigd. Ook het dode hout kun je weghalen. We raden je aan om een struik niet meer dan vijf hoofdtakken te laten maken. Je kunt de extra takken op verschillende hoogtes afknippen met een schone en scherpe rozenschaar. De dikke takken snoei je terug naar zeven knoppen. Dunnere takken snoei je terug naar vijf knoppen. Je knipt bij het snoeien altijd vlak boven de knop. 

De tweede snoei heeft als doel het wegknippen van de uitgebloeide bloemen. Hoe meer je knipt, hoe minder energie de plant naar de zaadvorming in de uitgebloeide bloem stuurt en hoe meer energie er over is voor nieuwe bloei. Deze snoei vindt plaats in de zomer. De derde snoei is om ervoor te zorgen dat de roos mooi in vorm is voordat ze de winter in gaat. Snoei de roos hier niet te kort, om vorstschade te voorkomen.