Bezig met laden...

Biologische zaden

Omdat we je een breed assortiment aan verschillende zaden aanbieden, hebben we subcategorieën gemaakt. Zo blijft het aanbod overzichtelijk! De biologische zaden mogen hier natuurlijk niet in ontbreken. 

Wat zijn biologische zaden? 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om biologische zaden te gebruiken in hun moestuin. Biologische zaden zijn zaden die zonder chemische middelen geteeld zijn. Dat betekent dat de mest die is gebruikt organisch is en er geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt.  

Waarom biologische zaden kopen? 

Biologische zaden zijn minder schadelijk voor het milieu, maar ze hebben ook andere eigenschappen die interessant zijn! Zo is er bij het produceren van de zaden en het verdelen van de rassen gekeken naar omstandigheden in een biologische tuin. De groei van deze biologische zaden is het beste wanneer er organische mest gebruikt wordt en ze zijn beter bestand tegen bepaalde ziekten. Je herkent de biologische zaden aan het keurmerk van de stichting Skal Biocontrole. Zij houden onafhankelijk toezicht op de betrouwbaarheid van biologische producten.  

Biologische zaden voor in de moestuin 

Heb jij een biologische moestuin? Dan kies je uiteraard voor biologische zaden. Niet alleen omdat deze bij het concept passen, maar ook omdat ze beter gedijen in de biologische tuin dan dat standaard zaden doen. Dit geldt niet alleen voor de groente- en fruitzaden, maar ook voor de biologische zaden voor bloemen.  

Biologische zaden kopen 

Om ervoor te zorgen dat we je de beste kwaliteit biologische zaden kunnen bieden tegen een voordelige prijs, werken we samen met vaste leveranciers. We bieden je een breed assortiment aan zaden aan, mocht je hier een vraag over hebben, dan kun je altijd contact opnemen met onze groenspecialisten. Zij staan voor je klaar in ons tuincentrum, maar ook via telefoon, mail en chat!  

Er zijn geen producten gevonden

Kun je alle zaden voorweken? 

Het voorweken van zaden houdt in dat je de zaadjes voordat je ze inzaait in water laat weken. De harde schil van de zaadjes wordt zo zachter wat de kiemkracht kan verhogen. De plantjes kunnen dan harder groeien, maar let op! Je kunt niet alle zaden voorweken. Het gaat echt om zaden met een harde schil, zoals bij de Oost-Indische kers en koriander. Andere zaden kun je goed voorkweken, dat is een klein, maar belangrijk verschil! Bij het voorkweken van zaden plant je deze eerst in een kleinere bak binnen op een lichte, warme plek. Zo hoef je niet te wachten tot de warmere maanden om aan de gang te gaan. Je kunt deze voorgekweekte zaden in mei naar buiten verplaatsen in de volle grond of grotere bak. Je doet dit bij zaden die een langere tijd nodig hebben om vruchten te kweken zoals tomaat en pepers.